poslanstvo

Nogometni klub Šentjur

Smo vzgojno – izobraževalna institucija specializirana za nogomet. Otrokom v razvoju želim poleg kvalitetnih nogometnih vsebin, ponuditi čim večjo širino, tako na športnem kot tudi osebnostnem razvoju

Zgodovina NK Šentjur

Današnje društvo je naslednik prejšnjih organizacijskih oblik in je nosilec nogometa na območju šentjurske občine. Nastalo je leta 2000, kot posledica razpada prejšnjega nogometnega kluba v Šentjurju. Takrat so prevzeli ime Nogometno Društvo Mladi Upi Šentjur, katero se je obdržalo vse do leta 2020, ko se je spremenilo v Nogometni Klub Šentjur. Istega leta je klub tudi prvič v zgodovini spremenil svoj grb in s tem preoblikoval celotno grafično podobo. S tem so si vodilni možje v klubu zadali ambiciozne cilje, preoblikovanje kluba v enega najuspešnejših nogometnih klubov v regiji.
V klubu se ukvarjamo z vzgojo mladih nogometašev, ki jih vzgajamo skozi globalno najpriljubljenejši šport. V tekmovanja vključujejo selekcije do 7, 9, 11, 13, 15 in 17 let, s katerimi delajo usposobljeni trenerji.
V članski konkurenci se šteje kot največji uspeh preboj na drugoligaški nivo, v sezoni 2007/08 kot zmagovalci 3. SNL – vzhod.

Vizija

S strokovnim kadrom, sistematičnostjo in metodiko dela z načelom dolgoročnosti, postati vodilna akademija za razvoj mladih nogometašev v Sloveniji.

Poslanstvo

Smo vzgojno – izobraževalna institucija specializirana za nogomet. Otrokom v razvoju želim poleg kvalitetnih nogometnih vsebin, ponuditi čim večjo širino, tako na športnem kot tudi osebnostnem razvoju

Vrednote

Sproščenost, igrivost, samospoštovanje, spoštovanje drugih, strpnost, sposobnost premagovanja ovir, delavnost, ekipno sodelovanje, komunikativnost, iznajdljivost

Dokumenti kluba

● Statut kluba
● Pravilnik o vadnini in članarini kluba
● Pravilnik o finančnem in materialnem poročilu?
● Disciplinski pravilnik?
● Pravilnik GDPR

Infranstruktura

Stadion NK Šentjur je pozicioniran v središču Šentjurja, kjer so poleg nogometnega igrišča še tekalna atletska steza, zunanji fitnes in pa klubski prostori, ki zajemajo domačo in gostujočo garderobo, pisarno, trenerski prostor in prostor za rekvizite, ter ekonomat. Na vzhodni strani stadiona se nagaja tribuna s kapaciteto 2000 ljudi, kjer je tudi ločen prostor za gostujoče navijače. Na stadionu potekajo treningi selekcij od U7 do U13 in vse domače tekme.

Kilometer stran od stadiona, v gozdu, stoji še pomožno igrišče NK Šentjur. Namenjen je trenažnemu procesu selekcije U15, ter U17. Na pomožnem igrišču se uradne tekme ne igrajo.

Osnovni podatki

Cesta Miloša Zidanška 28
3230 Šentjur
Matična: 1133632000
Davčna številka: 27319962
TRR: SI56 0400 1004 6574 248

E-MAIL

info@nksentjur.si

Telefonska številka

031 239 601

Kontaktirajte nas